0
Ocak 07, 2009, 02:12:52 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: 6. Cadde > Biyografi  (Okunma Sayısı 194 defa)
4ever_hayko
Bizden Biri

Only GOD judge can ME

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 30, 2007, 01:26:42 ÖS »

Grup, Emre Aydın ve Onur Ela’nın 1999 yılı, Mayıs ayında Dokuz Eylül Üniversitesi’nin kantininde tanışmalarıyla kuruldu. Pek çok kez isim ve eleman deÄŸiÅŸtiren ikili ilk ciddi deneyimini EQ adıyla Antalya E TV’de iki ay program yaparak gerçekleÅŸtirdi.

2000 yılında internet üzerinden yayımladıkları ilk demoları "Rüyamdaki Aptal Kadın" beklenenden fazla ilgi gördü. O dönemlerde kadrodan ayrılan arkadaşlarından sonra grup yola iki kişi olarak devam etme kararı aldı.

İkinci demoları "Tesadüfen"i 2001 yılında tamamlayıp, yayımladılar.
Grup, 2002 yılına kadar çeÅŸitli üniversite ÅŸenliklerinde "6.Cadde" ismiyle sahne aldı. İkinci demoları "Tesadüfen"de yer alan "Dönersen" isimli ÅŸarkıyla Show TV’de yayınlanan "Sing Your Song" beste yarışmasında Türkiye Birincisi oldular. Aynı ÅŸarkıyla Universal Müzik Türkiye tarafından yayınlanan Sing Your Song Compilation albümünde yer aldılar. Prodüksiyonu Sıfır Müzik ve Universal Müzik Türkiye tarafından gerçekleÅŸtirilen ve kendi isimlerini taşıyan albümleri 6.Cadde ile profesyonel müzik hayatına baÅŸlamış oldular.

Muse, Coldplay, Starsailor, Pearl Jam, U2, Sting, Queen, Bush, Placebo, Travis, Oasis, aerosmith, Creed, Dido, MFÖ, Mavi Sakal, Kesmeşeker, Nazan Öncel, Erkin Koray, Özdemir Erdoğan, Orhan Gencebay, Müslüm Gürses başta olmak üzere bir çok grup ve sanatçıdan etkilenen grup, yaptıkları müziğe bir isim koymuyor.

Arabesk ve rock müziÄŸin gerek tavır, gerekse yapı olarak birbirine yakın olduÄŸunu düşünen 6.Cadde sahnede arabesk cover’lara da yer veriyor.

Onur Ela'nın profosyonel müzik hayatını bırakma kararı alıp gruptan ayrılması ve 6.Cadde’nin dağılmasıyla birlikte, yoluna tek başına devam eden Emre Aydın, yeni albüm hazırlıklarını tamamladı. GRGDN yapımı olan, “Afili Yalnızlık” isimli bu yeni albümde, ÅŸarkıların tamamına yakını Emre Aydın’a ait. 6.Cadde albümünde yer alan ve 6.Cadde hayranları tarafından çok sevilerek dinlenen, hala daha popülerliÄŸini koruyan ‘Git’ isimli ÅŸarkıyı da bu albüme dahil eden Emre Aydın, aynı zamanda bir zamanlar Umay Umay’dan dinlediÄŸimiz,söz ve müziÄŸi Barlas Erinç’e ait ‘Hareket Vakti’ ni de kendine özgü yorumuyla seslendiriyor.

Emre Aydın, Şubat 1981`de Isparta`da doğdu. İlk öğretimi Isparta`da tamamladı. Antalya Anadolu Lisesi`nden mezun olduktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünde öğrenim gördü. 2002 yılında katıldığı SingYourSong beste yarışmasında grubu 6. Cadde`yle Türkiye birincisi oldu. Aynı yıl Universal Muzik tarafından yayınlanan toplama albümde "Dönersen" isimli şarkısıyla yer aldı. 2003 yılında grubu 6. Cadde`nin ilk resmi albümü yayınlandı. Aynı yıl gruptan ayrıldı. Solo kariyerinin ilk albümü "Afili Yalnızlık" Sony BMG Türkiye GRGDN işbirliğiyle Ekim 2006`da yayınlandı.

baterist_ea
Rocker
**

perhaps you will miss me one day

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 28, 2008, 01:26:02 ÖÖ »

emre aydın  Öpücük

deniz_ea
Vi-Rocker
*

o sıcak quLus x) emre aydın <3

music.rock.dnz@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : AÄŸustos 02, 2008, 10:07:53 ÖS »

ya emre aydın ın 6. cadde sarkılarıda çok gsl (normalde olduğu gibi..) Gülümseme

Emre Aydın <3

[/
MeTaL kURDu...
Vi-Rocker
*

/Dayan Yalnızlığım/Deniz-ler dalgalıdır...

emreci_insan@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 25, 2008, 01:27:15 ÖS »

ya emre aydın ın 6. cadde sarkılarıda çok gsl (normalde olduğu gibi..) Gülümseme
Göz kırpan
+1+1+1+1+1+1+1+1

Dangerous dream angel
Bizden Biri

TekiL hayatLarda biqün dewrim yapar!!!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 25, 2008, 01:27:21 ÖS »

Onur Ela kÅŸke ayrlmasaydı gruptn bnce spr ÅŸarkı sözleri wa bilen bilio azck çalışıp parayı bulup albüm çıkarsalar kndilerinin Türkiye'nin grubu yapabilirlerdi..!! ben 6.Cadde'dn beri Emre Aydın'a aşığmm we bu yüzdn Emre Aydın'ın solo çalışması belki de çok ii oldu die düşünüorm  Göz kırpan

Hiç bi zaman mutlu olamicaksın sewgilim başkaların çocuklarını sinemaya ***ürücek başkaların mutluluklarıyla sevinceksin ama onlar kendi hayatlarına çekildiğinde sen yine yanlız kalacaksın...

Sen oradaydın ve bir gün benimle tanışacağını bilmiyordum..
ben geldim sen dizime yattın,sana bir masal anlattım büyüdün..

Şimdi karlar içinde donuyorsun, belki uyku tatlı geliyor ama fark etmiyorsun ki, aslında ölüyorsun...
badgirl
Virtüoz

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 06, 2008, 05:47:26 ÖS »

Onur Ela kÅŸke ayrlmasaydı gruptn bnce spr ÅŸarkı sözleri wa bilen bilio azck çalışıp parayı bulup albüm çıkarsalar kndilerinin Türkiye'nin grubu yapabilirlerdi..!! ben 6.Cadde'dn beri Emre Aydın'a aşığmm we bu yüzdn Emre Aydın'ın solo çalışması belki de çok ii oldu die düşünüorm  Göz kırpan
onur ela solo albüm yapcakmış emre beyaz show da dedi

OLur Mu? EceLsiz Üç Canı ALmak!.....

OLur Mu?GüLLeri DaLından Kırmak...Utansın KaranLık...Utansın Toprak.....

AğLasın Gökyüzü...DüzeLsin Şafak!..."Üç Yürek"!"Üç Fidan"!"Üç GüzeL İnsan"!

Devrimin "Üç GüLü"DiLLere Destan....;...Deniz'i VaR.....Yusuf'u VaR...YoLdaşı Var....Hüseyin'i VaR.....
MeTaL kURDu...
Vi-Rocker
*

/Dayan Yalnızlığım/Deniz-ler dalgalıdır...

emreci_insan@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 06, 2008, 05:48:55 ÖS »

aaa ben pek ddikkat etmemiÅŸim
duymadım izledim amaa
saÄŸol
sayende haberım oldu  Kahkaha

Dangerous dream angel
Bizden Biri

TekiL hayatLarda biqün dewrim yapar!!!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ocak 06, 2009, 09:57:51 ÖS »

yarısına kdar izlyebilmştim saol cnm haber içn sözlerini onur ela mı yazck peki ? :S

Hiç bi zaman mutlu olamicaksın sewgilim başkaların çocuklarını sinemaya ***ürücek başkaların mutluluklarıyla sevinceksin ama onlar kendi hayatlarına çekildiğinde sen yine yanlız kalacaksın...

Sen oradaydın ve bir gün benimle tanışacağını bilmiyordum..
ben geldim sen dizime yattın,sana bir masal anlattım büyüdün..

Şimdi karlar içinde donuyorsun, belki uyku tatlı geliyor ama fark etmiyorsun ki, aslında ölüyorsun...
badgirl
Virtüoz

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Bugün 12:14:40 ÖS »

yarısına kdar izlyebilmştim saol cnm haber içn sözlerini onur ela mı yazck peki ? :S
onu söylemedi

OLur Mu? EceLsiz Üç Canı ALmak!.....

OLur Mu?GüLLeri DaLından Kırmak...Utansın KaranLık...Utansın Toprak.....

AğLasın Gökyüzü...DüzeLsin Şafak!..."Üç Yürek"!"Üç Fidan"!"Üç GüzeL İnsan"!

Devrimin "Üç GüLü"DiLLere Destan....;...Deniz'i VaR.....Yusuf'u VaR...YoLdaşı Var....Hüseyin'i VaR.....
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediÄŸiniz yer: