0
Aralık 05, 2008, 12:54:58 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Audioslave  (Okunma Sayısı 349 defa)
Elrohir Telperiën
Vi-Rocker
*

r3d_wolf@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« : Ekim 22, 2007, 05:37:17 ÖS »

Audioslave, 2001 yılında kurulmuş, 2007 yılında dağılmış bir Amerikalı rock müzik grubudur.

Geçtiğimiz yıllarda dağılan ünlü alternatif müzik grubu Soundgarden ve sert müzikleri, sosyalist fikirli toplumsal mesajlarıyla ön plana çıkan Rage Against The Machine grubu elemanlarından oluşan yeni Audioslave topluluğu, ilk albümünü 19 Kasım 2002 tarihinde Epic Records şirketinden çıkarttı.

Kadrosunu; Soundgarden'ın eski vokalisti Chris Cornell, dağılan Rage Against The Machine grubunun gitaristi Tom Morello, bassçısı Tim Commerfold ve davulcusu Brad Vilk'in oluşturduğu Audioslave, farklı tarzda iki grubun uyumlu bir buluşma gerçekleştirebileceklerini göstermesi açısından da önemli bir topluluk olarak gösterilebilir.

Grubun, kendi adını taşıyan Audioslave albümü 14 parçadan meydana geliyor. Geneline hareketli parçaların hakim olduğu çalışmada 'I Am The Highway', 'Like a Stone' gibi ağır tempolu parçalar da yer alıyor. Çıkış şarkısı olarak, daha önce tek parçalık albüm (single) şekliyle de piyasaya sürülen 'Cochise' gösteriliyor. Klibinde �Play Loud� (Gürültülü Dinleyin) ibaresinin yer aldığı şarkı, anımsattığı Rage Against The Machine tarzıyla dikkat çekiyor.

Albümün diğer iddialı şarkıları arasında 'Show Me How To Live', 'Gasoline', 'Set If Off' ve 'Shadow On The Sun'ı saymak mümkün. Ses tellerinde oluşan rahatsızlığa ve doktorların kendisine sesini daha dikkatli kullanması gerektiğini öğütlemesine karşın Chris Cornell�ın buna aldırış etmediği ve parçaları yorumlarken eski performansını en iyi şekilde sergilediği gözden kaçmıyor.

Kurulma aşamasında kendileriyle aynı ismi taşıyan gruba 30.000$ tazminat ödeyerek isim hakkını almakta ısrar eden Audioslave grubu, aynı adla çıkardıkları albümleriyle müzik dünyasında kalıcı olacaklarını kanıtlamayı amaçlıyorlardı. 90'lı yılların başındaki efsanevi rock dönemini yaşatan ve oldukça keyifli şarkılardan oluşan albüm, topluluğun bu hedefe ulaşmakta zorlanmayacağını gösteriyor. Audioslave, mutlaka dinlenmesi gereken bir albüm.

Grup 2007 yılında Chris Cornell'in grupta müzik ve bakış açısı farklılıkları doğduğunu ve kendi solo kariyeriyle ilgilenmek istediğini söyleyerek gruptan ayrıldı. Bunun üzerine grup elemanları eski projeleri Rage Against The Machine'e dönme kararı aldılar.

Grup Üyeleri
    * Chris Cornell
    * Tom Morello
    * Tim Commerford
    * Brad Wilk

]OTOBÜSÇÜ DEĞİLİZ Kİ HOSTESİMİZ OLSUN, TAKSİCİ DEĞİLİZ Kİ MANİTAMIZ OLSUN. BİZ DE SEBZECİYİZ ARKADAŞ YOLUMUZ AÇIK OLSUN
SlipKnoT
Forumcu Rocker

Corey Taylor

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 22, 2007, 07:55:58 ÖS »

''Chris Cornell'' sesini çok beğeniyorum
mrwe
Rocker
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 18, 2007, 07:11:54 ÖS »

''Chris Cornell'' sesini çok beğeniyorum

aynen bende
July
Rocker
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 05, 2008, 11:14:19 ÖÖ »

Allahı var, chris cornell'in sesini ben de beğeniyorum ama audioslave'siz kaydettiği hiçbi şarkıyı dinlemek gelmedi içimden.

Görmek, bilmek değildir...!
G0+|-|!C_9!RL
Forumcu Rocker

Metal Dinle Gerisini BoÅŸver...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Haziran 14, 2008, 06:02:46 ÖS »

evt çok güsel sesi var......

[!!..........Whorish Whispers..........!!]
_venom_
Forumcu Rocker

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Haziran 16, 2008, 11:44:29 ÖS »

Seviyorum fakat çok fazla değil.
Ne iyi ne kötü müzik yapıyorlar geliştirmeleri lazım grup kendilerini Masum
Elrohir Telperiën
Vi-Rocker
*

r3d_wolf@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 01, 2008, 11:08:45 ÖS »

Seviyorum fakat çok fazla değil.
Ne iyi ne kötü müzik yapıyorlar geliştirmeleri lazım grup kendilerini Masum
grup dagılalı 1 sene olcak be hacı Sırıtan

]OTOBÜSÇÜ DEĞİLİZ Kİ HOSTESİMİZ OLSUN, TAKSİCİ DEĞİLİZ Kİ MANİTAMIZ OLSUN. BİZ DE SEBZECİYİZ ARKADAŞ YOLUMUZ AÇIK OLSUN
_venom_
Forumcu Rocker

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Temmuz 15, 2008, 12:28:13 ÖÖ »

grup dagılalı 1 sene olcak be hacı Sırıtan
Tekrar bir araya geldiler Karizmatik
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediÄŸiniz yer: