0
Aralık 03, 2008, 09:37:02 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: DEATH  (Okunma Sayısı 61 defa)
SEPULARMY
Rocker
**

Üyelik Bilgileri
: Haziran 24, 2008, 10:47:14 ÖS

Death 1983 yılında 16 yaşındaki gitarist/vokalist Chuck Schuldiner, gitarist Rick Rozz ve baterist Barney `Kam` Lee önderliğinde Amerika Florida kuruldu.Gurubun ilk adı MANTAS idi ama daha sonra DEATH adını aldılar. Grup Venom ve Slayer`dan etkilenmişti ama farklı birşey yapmak niyetindeydiler ve Chuck`ın sert vokalini kullanmaya karar verdiler. 1983-1987 yılları arasında " Death By ****l , Reign Of Terror, Back From The Dead, Infernal Death, Infernal Live, Mutilation" adlı 6 demo çıkardılar . Bu arada Obituary ve Master ile Amerika`da çeşitli festivallere katıldılar.

1987 yılında çıkardıkları "Scream Bloody Gore" albümü ile bütün ****l müzik piyasasını yerinden salladılar. Bu kadar sert keskin ritmleri ve vokali olan bir müziğe insanlar alışık değillerdi ama ardından pek çok vokalist Chuck`in stilini taklit edip Death ****l yapmaya karar verdiler. 1989 yılında efsanevi "Leprosy" albümü çıkardıklarında bütün dünya tarafından tanınmışlardı.İlk defa Amerika dışına çıkıp Avrupa turnesine çıktılar. Albüm müthiş sansasyon yaratmıştı. Bütün müzik piyasası bu yeni müzik stilini ve yaratıcılarını hayranlıkla izliyordu.

1990 Spiritiual Healing ve 1991 Human albümleri ile yerlerini iyice sağlamlaştırmışlardı.Artı k turnelerde ana grup olarak sahneye çıkıyorlar festivallere onu konuğu olarak davet ediliyorlardı. Steve Digiorgio ve James Murphy`nin katılımı ile grup sertliklerine teknik ekleyince grubun müziklerindeki kalite de iyice yükselmişti. Bu 1993 yılında çıkan muhteşem "Individual Thought Patterns" albümünde çok net olarak görülebiliyor . Bu albüm pek çok ****l dergisinde Death ****l müzik tarihinde yapılan en iyi albüm seçildi .

1995 yılında Symbolic albümünü çıkardıklarından sonra James Murphy ve Steve DiGiorgio gruptan ayrıldılar bu grubun bir süre müzikten uzak kalmasına yol açtı. Konserlere çıkmaya devam ettilar fakat 3 sene albüm çıkarmadılar. Ta ki 1998 yılında çıkardıkları "The Sound Of Perseverance" albümüne kadar. Bu albümden sonra Unleashed,Carcass ve Entombed ile bir Avrupa turnesine çıktılar. The Voice Of Death adlı bu turne pek çok müzik eleştirmenine göre yapılmış en iyi death-****l turnesi sayıldı.

2000 yılıda vokalist Chuck Schuldiner sağlığını kaybetmeye başladı buna rağmen müzik çalışmalarına ara vermeden devam ettiler ve 2000 yılında Hollanda konserlerini "Live In Eindhoven" ve muhtesem 2001 New York konserlerini hem CD hemde DVD formatında "Live In NY" adı ile piyasaya sürdüler. Ve ardından Chuck 1 aylık bir komaya girdikten sonra 13 Eylül 2001 yılında beyin tümörü sebebi ile hayatını kaybetti.Bu bir anlamda Death grubununda sonu olmuştu.

Son Düzenleme: Haziran 25, 2008, 01:16:23 ÖÖ Gönderen: SEPULARMY Logged

SEPULARMY
Rocker
**

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #1 : Haziran 24, 2008, 10:56:55 ÖS

Bakıyorum da yabancı gruplar arasında Metal'i metal gibi icra eden grupların başlıklarında hiç mesaj yok ama nerede kıytırık çakma metal yapan gruplar var onlara yönelinmiş ... Kızgın   

% 100 pure organic metal ( yüzde yüz saf gerçek metal ) !!!! Bu Death'i anlatan bir kesittir.

Bazıları müzik sever , bazıları müzik yapar ,  BAZILARI İSE MÜZİK YARATIR !!! ...

Bu söz de büyük üstad Chuck SCHULDİNER'ı anlatan çok kısa bir kesittir... Onun yaptığı her eser daha hayattayken Metal müziğin klasikleri arasına girmiş birer şaheserdir... Yaptığı müziği asla para için yapmamıştır. ya da dönemin grupları gibi piyasa olmayı tercih etmediği gibi her çıkardığı albümde müziğini daha da sağlam ve mükemmel bir hale getirmiştir. Kafasında orjinallikten başka birşey beslemeyen nadide bir müzisyendi... Metal müziği yaralayan türler ve bunları dinleyenler için yazdığı Mentally Blind şarkısını dinlerseniz bu tip insanlara ne dediğini açıkça görürsünüz. İsmi ölümdü grubunun ama yaşama bu kadar sıkı bağlı olan ve Özellikle yazdığı her şarkı sözünü hayatına tatbik ettirebilen kaç müzisyen vardır dünyada acaba... İşte o bunu yapmıştı...

Gerçekten Metal mi dinlemek istiyorsunuz. Kesinlikle ama kesinlikle Death grubunu ve Chuck Schuldiner'ın müzikal birer deha ürünü şarkılarını dinleyin. Death metal sevmeyen insanların bile Death grubunu sevdiğini herkes bilir. O denli mükemmel bir müzikaliteye sahiptir Chuck schuldiner ve grubu...

kariyeri boyunca birçok müzisyenle çalıştı büyük üstad. Ancak gruba gelen her enstrumanist  çaldıkları aletlere inanılmaz derecede hakim müzisyenlerdi. başlarında da Chuck Schuldiner gibi anlatmaya kelimelerin yetmediği bir müzisyen olunca 8 Death , 1 Control Denied albümü gibi müthiş birer müzikal şaheserler bırakmıştır. Ama en önemlisi o öldüğünde gerçek bir sanatçı nasıl olur sorusunun cevabını da bırakmıştı. ÜŞENMEYİP !!! Detaylı biyografisini okuyan insanlar ne demek istediğimi anlarlar...

Üstada sevgilerimizle ... KEEP THE METAL FAİTH ALİVE  Ağlayan
Son Düzenleme: Haziran 25, 2008, 12:36:36 ÖÖ Gönderen: SEPULARMY Logged

MetallicAssault
Forumcu Rocker

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #2 : Haziran 25, 2008, 01:01:50 ÖÖ

Bir röportajda kendisine Death Metalin babasi tanimlamasi yapilinca sunlari söylemistir : “Böyle bir seye katilmiyorum ve yapilan seyler Death Metal adina yapilmiyor. Ben sadece bir grupta yer alan bir adamim ve Death, bir metal grubudur. ‘Sizin bir stil olusturdugunuza inaniyoruz’ diyorsaniz, Metal müzik için güzel seyler yaptigimizi umut ediyorum. Ben bir Heavy Metal faniyim, bu müzigin güzel taraflarini göstermek imkani elimde varsa bunu yapmaya çalisirim. Özellikle son zamanlarda Metal müzigi yaralayan yeni yeni seyler çikti, özellikle Amerika’da. Mesela Korn ve Limp Bizkit kesinlikle Metal degildir, gerçek Metal müzigi yaraliyorlar ve bir an önce bu durumu düzeltmeliyiz. Burada yardima ihtiyacimiz var ve umarim son çalismamiz (The Sound Of Perseverance) gerekli yardimi saglayabilir. Avrupa müzik konusunda daha zengin ve Amerika bu açidan kötü durumda. Hammerfall ile beraber tur düzenlemis ve insanlari sok etmistik. Gerçek bir metal turuydu, sahte metal ve hip-hop metal gibi saçmaliklar yoktu. Ortada sadece iki tane gerçek metal grubu vardi ve umarim böyle devam eder” (Aralik 1999 – Rock Hard Magazine / Almanya)

Bilinen iki lakabı vardır bu adamın : Filozof, Deha
Death Metal'in babasıdır ama yaşama değer verir. Sapıkça sözlere ihtiyaç duymaz. Yaşamı, ölümü, insanın iç huzurunu irdeler.
En göze çarpan özelliği ise yüzündeki masumiyeti, gülümsemesidir. İyiler erken ölür lafını doğrularcasına 34 yaşında aramızdan ayrılmıştır.

Huzur içinde yatsın.

Müzigi çok içten yaptigi, bu konuda inatçi bir çocuk oldugu, bu isten kazanamadigi soruldugunda verdigi cevap söyleydi : “Bu sadece yasadigim hayatin bir yönü ve bunun haricinde hayatim gösterissiz bir sekilde yön aldi. Çok küçük bir apartman dairesine sahibim. Zengin degilim, bir çok genç müzisyen gibi benim için çok avantajsiz olan, bana para kazandirmayacak sözlesmelere imza attim. Aslinda daha fazla paraya sahip olabilirdim ama bu farkli bir çalisma. Ben sikayet etmiyorum, eger sikayet edersem bu kendi hatamdir, iyi bir avukat tutabilirdim bu konuda. Ben durumumdan memnunum, iki tane büyük köpegim var ve onlarin her gün yiyeceklerini karsilayabiliyorum. Eger para kalirsa da kalan parayla gitarima tel takimi alabiliyorum. Daha fazlasini neden isteyim ki?” (Eylül 1998 – Aardschok Magazine / Hollanda)

Ve nihayetinde ölmeden 2 yil önce sagligi hakkinda sorulan soruya söyle bir cevap vermisti ve kapanis lafiyla beyinlerimizi darmadagin etmis, son cümlesiyle uzun uzun içimiz titreyerek düsünmemizi saglamisti: “Simdilerde günlerin bitkin bir sekilde geçtigi gerçek. Aralik ayinda saglik muayenesinden geçmek üzere New York’a gidecegim ve bu muayenede tümörlerin röntgeni çekilecek ve umarim çok küçük çikacaklar. Önceden 6 hafta tedavide kalmistim, 6 hafta boyunca evimdeydim, o zaman fazla yapacak bir sey yoktu. Bayagi bir dinlenmeye ihtiyacim var, ayni zamanda da sakinlesmeye ama ben müzik yapiyorum, bir çok lirik yaziyorum. Su anki konum sevinçten uzak olsa bile, yapacak fazla bir sey yok, UMUDUM VE PARMAKLARIM EN IYISINI YAPMAYA ÇALISACAKTIR.”
Son Düzenleme: Haziran 27, 2008, 12:51:10 ÖS Gönderen: Twilight Logged

Long Live Rock'n Roll! Long Live Heavy Metal!

Dilini kaybeden herşeyini kaybetmeye mahkumdur. Türkçe konuşalım, Türkçe yazalım!

"ty" ne ulan! "Teşekkürler" yazmak çok mu zor?
_venom_
Forumcu Rocker

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #3 : Temmuz 15, 2008, 12:36:44 ÖÖ

Grubun venomdan etkilendiğini biliyorum bir de ChucK SCHULDİNER in 16 yaşında bu tür işlerle ilgilendiğini biliyorum.Sepulmary üyesi death metali sevmeynler bile death grubu ile sevmiştir diye bir cümle okudum.Death metal sevmem death grubunu severim.Albümlerini baştan sona ezbere bilmiyorum ne yazık ki grubun.vokal ve bateristi biliyorum isim olarak.Çok çok ilah değiller gözümde.Death metali iyi icra eden grup.Çok lafım sözüm yok.Ama konserine gitmek ister miyim? hayır..
Hakkında bilgi etmem şarkılarını ezbere bilmem ..konsere gitmek için şarkıyı ezbere bilmek gerkmez aslında ama grubu yakından tanıycaksın takip edeceksin.Hakkında herşeyi bileceksin.Yoksa dinlediğin müziğin bir anlamı yoktur.Albümlerini bulamıyorum yardım eden olursa sevinicem Kararsız
SEPULARMY
Rocker
**

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #4 : Temmuz 20, 2008, 01:49:10 ÖÖ

Grubun venomdan etkilendiğini biliyorum bir de ChucK SCHULDİNER in 16 yaşında bu tür işlerle ilgilendiğini biliyorum.Sepulmary üyesi death metali sevmeynler bile death grubu ile sevmiştir diye bir cümle okudum.Death metal sevmem death grubunu severim.Albümlerini baştan sona ezbere bilmiyorum ne yazık ki grubun.vokal ve bateristi biliyorum isim olarak.Çok çok ilah değiller gözümde.Death metali iyi icra eden grup.Çok lafım sözüm yok.Ama konserine gitmek ister miyim? hayır..
Hakkında bilgi etmem şarkılarını ezbere bilmem ..konsere gitmek için şarkıyı ezbere bilmek gerkmez aslında ama grubu yakından tanıycaksın takip edeceksin.Hakkında herşeyi bileceksin.Yoksa dinlediğin müziğin bir anlamı yoktur.Albümlerini bulamıyorum yardım eden olursa sevinicem Kararsız

Albümlerini araştırırsan bulursun.  Gülümseme Yalnız onun konseri bugün yaşıyor olsaydı ve ülkemize gelseydi bir tek metal sever kalmazdı evinde. herkes koşarak giderdi onu canlı izlemeye . Onun gibi bir virtüöz ve müzikal dehanın konserini kimse kaçırmak istemezdi emin ol.  Maalesef 7 sene önce Beyin tümöründen hayatını kaybetti Üstad Schuldiner. Eğer hayatını okursan neden bu kadar sevildiğinin ve saygı duyulduğunun sebebini anlarsın ...

_venom_
Forumcu Rocker

Üyelik Bilgileri
Yanıtla #5 : Temmuz 20, 2008, 11:19:29 ÖÖ

Albümlerini araştırırsan bulursun.  Gülümseme Yalnız onun konseri bugün yaşıyor olsaydı ve ülkemize gelseydi bir tek metal sever kalmazdı evinde. herkes koşarak giderdi onu canlı izlemeye . Onun gibi bir virtüöz ve müzikal dehanın konserini kimse kaçırmak istemezdi emin ol.  Maalesef 7 sene önce Beyin tümöründen hayatını kaybetti Üstad Schuldiner. Eğer hayatını okursan neden bu kadar sevildiğinin ve saygı duyulduğunun sebebini anlarsın ...
Beyün tümöründen öldüğünü bilmiyordum ben kanserden öldüğünü biliyordum.Bir de bir başlıkta New Wave of British Heavy metal ( NWOBHM ) başlığında senin nickin venom nasıl olur da bilmezsin gibi sözler sarf etmişisn.Şunu düzelteyim forum o kadar gereksiz kişilerle dolu ki ayda bir giriyorum artık siteye.Onu da bilmiyorum yazdım da dikkat çekmek için değil de birinin açıklamasını bekledim olmadı.Baktım sen açıklamışsın.Dedim tamam dedim sağlam bir kaç kişi var dedim.Forumun daha doğrusu rock-emtal-punk-emo forumlarının hali ortada.Türkiye sağlamdır d,yorum ama  amerikada yaşadıkça norveçte yaşadıkça diyorum a* mun memeleketi diyorum ister istemez.9yaşından beri müzikle iç içeyim zaten.Çeyrek asırı geçmişim.Neyse şimdi geyik yapıyorsunuz felan filan diyecekler dediğim gibi işte.Ha bir de unirockfeste gittim ben de güzeldi iyiydi hoştu.Dark iyiydi Karizmatik Masum
Güzel bir festti.Arada sırada böyle yırtık dondan çıkarım kim dikkat ediyor kim dikkatli sitede diye bir siz varsınız bir de  MetallicAssault  var.İkinize de teşekkür ederim.Bir forumda ımmartal yazdım.Kimse uyarmadı.Bile bile yazdım.1 sene geçti hala ses yok.Piyasa gitti.70's 80's 90's bunları özledim.Bu yıllarımı özledim.00 dan itibaren kopmuş bir durumda piyasa.Roman yazdım dostum Şaşırmış Kızgın

Okudum bu arada chuck abini Sırıtan  Otobiyografisinde kimse yerini dolduramamıştır yazmış.Kimse dolduramaz bu gidişle hadi dostlarım kendinize iyi bakın bu kadar yeter  Şaşırmış Göz kırpan
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: