İsteyen istediğini dinler tabi ki . buna lafım yok ama göz göre göre her duyduğunuz gürültüyü metal adı altında adlandıramazsınız gençler.Benim bildiğim bunu sadece 3. sınıf dinleyici yapar. Madem metal müziği dinlemeye çalışıyorsunuz o zaman olaya sadece yüzeysel olarak bakıp kulağama hoş geleni dinlerim gerisini sallarım gözüyle bakmayın.
Bir kere Heavy metal'in ortaya çıkış zamanından ve bu türü ortaya çıkaran BLACK SABBATH'dan itibaren özümsenen genel düşünce ezilen halk kesimini ve insanları sınıflandırmaya çalışan ucuz yönetim sistemine karşı bir tepki olarak doğmuştur. Ve bu müziğin en önemli yanlarından biri popüler kültür kalıbına asla uymayan bir felsefeye ve müzikal altyapıya uymasından ziyade "" ASLA PİYASAYA UYARLANMA AMACIYLA KULLANILMAMASIDIR"" . Şu bahsettiğiniz gruplar bu bahsedilen özelliklerin % kaçını yansıtıyor önce bir bunu söyleyin bana.

Ya da olaya şu açıdan bakalım. Black Sabbath'dan itibaren Heavy metal müziği yapmak isteyen her grup kendi çabalarıyla yaptıkları müziklerde yer yer daha hızlı ve sert , bazen de melodik ve ağır temalarla Metal müziğe daha geniş kitleler kazandırmışlar ve müzikal altyapısını daha da genişletmişlerdir.Ve metal müziğe daha extreme tonlar katmışlardır ancak hiçbirisi özünden sapmamıştır. Ve her gelen grup kendinden sonra çıkana örnek olmuştur. Yeni gelen gruplar da etkilenimlerini özünden sapmadan yapmaya çalışırlar .Metal müziği orjinal haliyle yaşatabilenler daima OLD SCHOOL olarak düşünenlerdir. Bizim bahsettiğimiz Metal müzik bunları başarabilen grupların yaptığı Metaldir.
Şu bahsettiğiniz grupların hangisinin Metal müziğe gözle görülür olumlu bir katkısı var. Ya da bahsettiğimiz metal müzik felsefesinin hangi özelliğini yansıtıyorlar .

Yaptıkları tek şey kendilerinden önce çalanların rifflerini taklit etmek ve en kötüsü bu müziği popüler kültürle birleştirerek Metal müziğin Underground imajını zedelemekten başka birşey yaptıkları yok .
Bir kere şunu öğrenememişsiniz daha ;
MTV denilen kanal tarihi boyunca Daima Metal müziğe zıt gözle bakmıştır. Ve GERÇEK metal'in bir numaralı düşmanı olarak bilinir herkesçe . onların yaptıkları şey karşı oldukları metal müzik kültürünü kendilerine ve popüler müzik kültürüne alet edip insanlara yalnış olanları doğru göstermek . Destekledikleri gruplardan bunları rahatlıkla anlayabilirsiniz. Metal müziğe insanlar bugün hala öcü gözüyle bakabiliyorsa bunda en büyük paylardan biri de MTV'nin müzik politikasıdır. Yalan yalnış grupları da insanlara Metal diye yutturarak saf metali yok etmeye çalışıyorlar. Çünkü Saf metal dediğimiz olayın konuları ve işledikleri temaların tamamı Amerikan yönetim sistemine zıt olaylardır. Bunu bile bile bu müziğe destek vermelerini bekleyemez kimse. işe bu açıdan bakın bir de