0
Aralık 04, 2008, 12:34:49 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: SlipKnoT > biyografi  (Okunma Sayısı 288 defa)
SlipKnoT
Forumcu Rocker

Corey Taylor

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 30, 2007, 12:37:28 ÖS »

Iowa’nin Des Moines köyünden gelen bir çok poser gruptan farklı olarak kendi müziÄŸini yapan Iron Maiden, Kiss, Slayer dinleyerek büyümüş müzikleriyle Des Moines’u haritada gösterilebilecek hale getiren bir nefret makinasıdır Slipknot.

1996 yılında kaynak iÅŸinde çalışan Shawn Crahan ve arkadaşı Anders Colsefini tarafindan Slipknot fikri ortaya cıkar. Shawn, Paul Gray isimli arkadaşını denemek için L.A’dan cağırır. Daha sonra gruba Paul’ün eski grup arkadaşı(Anal Blast) Joey Jordison, Donnie Steele (Body Pit) ve Josh Brainiard (Modifidious) eklenir. Böylece grubun ilk kadrosu oluÅŸur.(Shawn Crahan-perkusyon,Anders Colsefini-vokal, Paul Gray-bas, Joey Jordison-davul, Donnie Steele-gitar, Josh Brainard-gitar). Kasabalarında ve çevre köylerde çalmaya baÅŸladılar.

1996’nın yarısında ilk albümleri Mate Feed Kill Repeat’ı cıkardılar(Producter Sean McMahon). 1000 kopyayla sınırlı albüm kısa sürede tükendi. Albüm bölgesel radyolarda çalınmaya baÅŸlamıştı bile.

Anders’ın Painface’e gitmesiyle yerine Corey Taylor geldi. Corey’in gruba dahil olmasıyla herÅŸey daha iyiye gitmeye baÅŸladı. Kıyafetler deÄŸisti, keçi amblemli tulumlar giymeye baÅŸladılar. Her biri ayrı renkte barkodlara ve rakamlara sahip oldu. Ve maskeler. Hepsi ayrı korkunçlukta maske takmaya basladi. Kendileri, bunun muziklerini daha iyi yansıttığını düşünüyorlar…

Corey’den sonra DJ Sid Wilson ve perkusyonist Cuddles da gruba dahil olur. Cuddles’ın da ayrılması uzun sürmez. Yerini Chris Fehn’e bırakır.

1997 yılında Sepultura(Roots), Korn ve Limp Bizkit için yaptıklarıyla adından bir hayli söz ettirmiÅŸ olan Ross Robinson yeni grup bir ararken, tavsiyeler üzerine Slipknot’ı yerinde izlemek üzere Iowa’ya gider, gösterdikleri canlı performanstan etkilenerek albüm yapma teklifinde bulunur. Bir çok büyük ÅŸirketten teklif almalarına raÄŸmen (Epic, Mercury vs) Ross Robinson sayesinde Roadrunner Records baÄŸlantılı I Am Records ile sözleÅŸme imzalarlar ve Californiya-Malibu’da bulunan Indigo Ranch Stüdyoları’nda kayıtlara baÅŸlarlar.

Her ÅŸey güzel gitmektedir. Ancak Josh ailesinden ayrı kalamayacağını söyleyerek gruptan ayrılır. Onun yerine gelen James Root(Deathfront) gitara geçerek ‘Purity’yi çalar.

Kendi isimlerini taşıyan albüm 29 Haziran 1999’da piyasaya çıkar. Bu albümle büyük üne kavuÅŸurlar. Aynı yıl içerisinde katıldıkları Ozzfest’de patlamayı yaparlar ve önceleri sadece bölge sınırları içerisinde kalan ünleri ülke sathına yayılır.

Albüm önce Altın Plak sonrada Platin Plak mertebesine eriÅŸir. Rolling Stone tarafından "Hakkında En Çok KonuÅŸulan Grup" ilan edinildikten sonra Billboard Heatseekers listelerinde 1 numaraya çıkarlar. Bir buçuk yıl süren dünya turnesinden geri döndüklerinde bir çok Rock-Alternative radyosununda zirvesini ziyaret etmiÅŸ durumdadırlar. Hard Drive dergisi "Son On Yılın En İyi Canlı Performans Grubu", Kerrang! dergisi ise okuyucu oylarıyla "En İyi Uluslararası Canlı Performans Ödülü"nü layık görür Slipknot’a.

Slipknot’ın bu kadar konuÅŸulmasına ÅŸaÅŸmamak gerekir. Cünkü gerçekten etkileyici ve orjinal sahne ÅŸovlarıyla seyirciyi coÅŸturuyorlar. Shawn’ın bu konuda ise şöyle bir açıklaması var ; "Sahneye çıkmadan önce biliyoruz ki bu birilerinin bizi izlediÄŸi ilk konser ve bu nedenle mümkün olduÄŸunca akılda kalıcı olmasını saÄŸlamaya çalışıyoruz."

28 aÄŸustos 2001 tarihinde Iowa albümü I Am Records’dan çıktı. Slipknot bu albümle de müziÄŸini kanıtladı.Bu albümden de People=Shit, Left Behind, Heretic Anthem gibi hitler çıkardı.

Bu kadar hit çıkaran ve altın çağını yaÅŸayan Slipknot’ın elemanları kendi yan projelerinde de uÄŸrasmaya baÅŸladılar. Joey Statix-X’in gitaristi Tripp Eisen ile Murderdolls grubunu kurdu. Corey Stone Sour grubunda vokaline devam etti(Jim Stone Sour da da çalıyor).

Slipknot 3 yıl aradan sonra 24 mayıs 2004 tarihinde Road Runnerrecords etiketi altında 4. albümünü çıkararak bir patlama daha yaptı. Subliminal Verses adlı albümde Duality, Pulse of the Maggots gibi şarkılarla yine hayran kitlesini coşturdu. Halen daha turnelere devam ediyorlar.
« Son Düzenleme: Eylül 30, 2007, 06:26:52 ÖS Gönderen: Webmaster » Logged
SlipKnoT
Forumcu Rocker

Corey Taylor

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 03, 2007, 02:30:35 ÖS »

dünyanın en iyi grubu
Murderotica
Yeni Rocker
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 04, 2007, 04:31:46 ÖS »

Slipknot sevilmez mi..
Wait and Bleed sarkisi ile tanidim Slipknot'i. Iyi ki de tanimisim. Cünkü beni metal müzige alistiran gruplardan biridir.
Corey Taylor'in sesine hala ilk günkü taptigim gibi taparim.
Ayrica eski slipknotfan.net bana cok iyi dostluklar kazandirdi onuda söyliyim dedim (:
MuRdeR-_
Rocker
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 18, 2007, 09:25:19 ÖS »

off hastayım ben bu gruba ya Corey in sesi Joey in baget sallayışı vs . vs oo sevilmezmi be SlipKnot  Kahkaha  her bir ÅŸarkısının benim için ayrı bir yeri ve önemi var People = Shit , The Nameless , No Life , Diluted , Disasterpiece ....  dinlemeden geçmez hiçbir günüm .

InSiDe My ShElL ,, I WaIt AnD BlEeD...
SlipKnoT
Forumcu Rocker

Corey Taylor

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 18, 2007, 10:10:30 ÖS »

vay be benim kafadan biri çıktı nihayet
MuRdeR-_
Rocker
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 18, 2007, 10:12:54 ÖS »

vay be benim kafadan biri çıktı nihayet
Göz kırpan

InSiDe My ShElL ,, I WaIt AnD BlEeD...
merrsTein
Forumcu Rocker

TıLL&merrsTein asqı=)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan 08, 2008, 07:42:07 ÖS »

Tesekkürler  Göz kırpan

_venom_
Forumcu Rocker

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Haziran 17, 2008, 09:39:30 ÖS »

Bu grubun bateristinin (joey jordison) gruba katkısı büyük diye düşünmekten kendimi alamıyorum.Gözümde en iyi bateristler arasında Sırıtan
Boyu da kısa ama ya!(jamess... Şaşırmış)
PaulGray
Forumcu Rocker

paulgrayslipknot@gmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Temmuz 10, 2008, 07:40:18 ÖS »

Tek kelimeyle harika bir grup Corey Taylor gibi birVocali ellerinden kacırmadıkları iyi olmus Joey Mick Ve Sid Wilsn sayesinde bir sey unutulmus Corey Taylor bu gruba Joey,Mick Ve Sid Wisonun Ültimatom vermesi sonucuyla gelmiştir Sırıtan

Bass Guitar Müziğin Temel Direğidir....

Marcus Miller
Paul Gray
_venom_
Forumcu Rocker

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Temmuz 14, 2008, 01:41:59 ÖS »

Yeni maskelerini beğenmedim. Kararsız Sustum
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediÄŸiniz yer: