* * * * * * * * *
Aa_New_Damage
Forever Rock Forumu - Gothic , Emo Resimleri Punk Avatarları Emo imzaları
Temmuz 30, 2010, 02:33:42 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
« önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2

Kasım 18, 2007, 11:04:09 ÖS #0
Grishnakh ~

Nu-Metal Nedir?

Nu-Metal bir rock müzik tarzıdır. 1990'lı yılların başında Alternatif Metal türünün daha da değişime uğramasıyla ortaya çıkmıştır. İcra edenler Hardcore punk, Heavy Metal ve Thrash metal gruplarından etkilenmişdir. Ancak Nu-Metal denen şeyi metalden ayıran en büyük özellik diğer metal grupları kadar sert ve net şarkı sözleri bulunmaması ve zenginlik kaygısı içermeyen enstruman kullanımıdır. Örnek olarak hemen hemen tüm nu-metal grupları gitar sololarından kaçınırlar. Metal müzikte vazgeçilmez olan müzikal elementlerin yerini turntable, rap vokal ve benzeri öğelerle doldurmaya çalışırlar. Bilinen temsilcileri Korn ve Slipknot gruplarıdır..
 İşin özü nu-metal hiçbir zaman safkan metal kadar sert olamayan, fazlasıyla rap, elektronik ve funk gibi, metal ve rock dışı öğeleri içinde barındıran bir müziktir.

Aralık 08, 2007, 05:12:03 ÖS #1
MetallicAssault

Ynt: Nu-Metal Nedir?

nu metal, no metalden kaynaklıdır yani metal olmayan. kısacası başta marilyn manson ve korn saçmalıkları olmak üzere nu-metal heavy metal kaynaklı bir fraksiyon değildir, olamaz

Aralık 25, 2007, 07:18:16 ÖS #2
OtEp

tesekkurler emegıne saglıkmarılyn mansonun nesı war hade onu gectım lp?Ney

HeAvY MeTaL BiR YaŞaM BiÇiMiDiR.....OOOOoOo yEaHhHh  HeAvcY MeTaLlLlL ÇıLdIrMaK ÜzErEyİm.....
              ElEkTrOmu GeRi aLdImMmMmnMmM

Şubat 08, 2008, 02:24:42 ÖÖ #3
saga

tesekkurler emegıne saglıkmarılyn mansonun nesı war hade onu gectım lp?Ney

İmzasında Heavy Metal fanatiği olduğunu söyleyen bir kişi için bu 2 bahsettiğin grup da zehirdir.Heavy Metal'in en büyük düşmanlarıdır.

Nisan 08, 2008, 06:57:18 ÖS #4
merrsTein

tesekkurler emegıne saglık marılyn mansonun nesı war hade onu gectım lp?Ney
marılyn manson'u tanımıyorum ama lp derken eğer Linkin Park ı mı kastettin?? ..ayrıca onlar nu-rock tipi sölemiorlarmı??

MetallicAssault

Bak oraya gelmiim Korn süper..bn Numetali çook sewiorum..Lütfen kendi zevkinle benim gibi kisilerin zevklerini bir tutmam ..Ayrıca saygı göstermeni bekliorm Kızgın

Mayıs 21, 2008, 06:08:39 ÖS #5
blackmoon

türü bozuk = fiyaskoo hiç sevmem nu metal

.........true laz metal "YARDUK " mutlaka dinlenmelii........

Mayıs 28, 2008, 04:20:18 ÖÖ #6
MetallicAssault

saygı hak edene gösterilir
« Son Düzenleme: Mayıs 31, 2008, 09:10:56 ÖS Gönderen: MetallicAssault »

Mayıs 28, 2008, 04:43:08 ÖÖ #7
SEPULARMY

MetallicAssault

Bak oraya gelmiim Korn süper..bn Numetali çook sewiorum..Lütfen kendi zevkinle benim gibi kisilerin zevklerini bir tutmam ..Ayrıca saygı göstermeni bekliorm Kızgın

ahahah Korn 'mu süper... Tabi canım ... Zaten küçük emrah'ta süperdir. Türkiye'de doom metal'in öncüsüdür kendileri  Sırıtan

Başlıktaki sorunun cevabına gelince ;

80'ler Heavy & Thrash metal'in rifflerini ve imajını çalarak üstüne Rap , Hiphop gibi metal müzikle hiçbir alakaları olmayan türlerin alaşımıyla ve ticari amaçtan başka birşey taşımayan metal müziğin yandan yemişi ya da deterjan metal diye tabir ettiğimiz bir türdür Nu... sadece nu diyorum çünkü metal demeye dilim varmıyor. Bu türün gruplarını metal olarak kategorize etmek Metal'i metal yapan tüm gruplara hakarettir... Kızgın

Nu türünü deterjan metali , dinşeyenlerine de sabun köpüğü gençlik deriz... kızmayın çünkü bu metal imaj özentiliği belli bir yaştan öteye geçmiyor.. bu saydığınız ve dinlediğiniz grupların dinleyici yaş ortalamasından rahatlıkla anlayabilirsiniz... Metal müziğin hiçbir özelliğini yansıtmayan bu grupların metal literatüründe yeri yoktur gençler... Gelipte bu tip saçmalıklarla sağda solda metal dinliyoruz diye övünmeyin. Sadece kendinizi rezil edersiniz elaleme. yok bunların müziği kalitelidir . yok sağlamdır süperdir gibi uydurmalarla ağız kalabalığı yapmanın manası ne sizce. Dinlediğiniz şu Nu denen illetin hangi grubu metal müziğin Underground imajını yansıtıyor . ya da geçmişten beri hep birbirinden esinlenerek ortaya çıkan gruplar gibi müzikal etkilenimlerini sergileyebiliyorlar mı ... Cevap : kesinlikle hayır... Kızgın

Bir kere şunu bilmeniz gerekir.  Korn , Linkin park , Disturbed , Limp Bizkit ve daha nice uydurma grubu destekleyen Amerikan MTV'si gerçek metal müziğin 1 numaralı düşmanıdır. Müziği sadece piyasa aracı olarak gören ve sadece buna odaklı yayın yapan bir kanaldır. Bir örneği de ülkemizde KRAL TV adı altında geçmekte. MTV gibi metal düşmanı bir kanalın saf insanlara metal diye yutturmaya çalıştığı bu ucuz grupların hangisi gerçek metal müziği anlatıyor. Neye dayanarak bu adamlara metal diyorsunuz önce bunu bir açıklayın bana. sonra gerekeni yazayım ... Ney?

Haziran 21, 2008, 12:43:16 ÖÖ #8
Grishnakh ~

Zaten küçük emrah'ta süperdir. Türkiye'de doom metal'in öncüsüdür kendileri  Sırıtan

(Y) Kahkaha

Temmuz 04, 2008, 10:24:53 ÖÖ #9
haykopat

ben dinlerim arkadaş linkin park'a da hastayım bence adamlar rockı ööööccccüüü gibi görenleri dize getiriyorlar Gülümseme

---SEN İNSANSAN,O İNSANSA,BEN DE SANSAM NE OLUR Kİ---
        (kendini bi b_k sanan herkese)   H.C

Temmuz 04, 2008, 11:13:59 ÖÖ #10
HayKoliq

ben dinlerim arkadaş linkin park'a da hastayım bence adamlar rockı ööööccccüüü gibi görenleri dize getiriyorlar Gülümseme
qne katılıorum Sırıtan

HayKoO !!  

ç€ķįLįñ ġö®M€M ķö®üM ߀ñ
øñůñ įçįñ ßů đüñ¥@¥ı ߀ñ €ż€®įM ġ€ç€®įM
öżüMđü® đöñM€M $öżüMđ€ñ
ßů ¥üżđ€ñ ßů đüñ¥@đ@ ߀ñ $€√įLį® $€√€®įM !!

....

CésséLapLuİé.. ~ HayKoLiq !

Temmuz 06, 2008, 10:13:10 ÖS #11
SEPULARMY

İsteyen istediğini dinler tabi ki . buna lafım yok ama göz göre göre her duyduğunuz gürültüyü metal adı altında adlandıramazsınız gençler.Benim bildiğim bunu sadece 3. sınıf dinleyici yapar.  Madem metal müziği dinlemeye çalışıyorsunuz o zaman olaya sadece yüzeysel olarak bakıp kulağama hoş geleni dinlerim gerisini sallarım gözüyle bakmayın.

Bir kere Heavy metal'in ortaya çıkış zamanından ve bu türü ortaya çıkaran BLACK SABBATH'dan itibaren özümsenen genel düşünce ezilen halk kesimini ve insanları sınıflandırmaya çalışan ucuz yönetim sistemine karşı bir tepki olarak doğmuştur. Ve bu müziğin en önemli yanlarından biri popüler kültür kalıbına asla uymayan bir felsefeye ve müzikal altyapıya uymasından ziyade  "" ASLA PİYASAYA UYARLANMA AMACIYLA KULLANILMAMASIDIR"" . Şu bahsettiğiniz gruplar bu bahsedilen özelliklerin % kaçını yansıtıyor önce bir bunu söyleyin bana.  Ney

Ya da olaya şu açıdan bakalım. Black Sabbath'dan itibaren Heavy metal müziği yapmak isteyen her grup kendi çabalarıyla yaptıkları müziklerde yer yer daha hızlı ve sert , bazen de melodik ve ağır temalarla Metal müziğe daha geniş kitleler kazandırmışlar ve müzikal altyapısını daha da genişletmişlerdir.Ve metal müziğe daha extreme tonlar katmışlardır ancak hiçbirisi özünden sapmamıştır. Ve her gelen grup kendinden sonra çıkana örnek olmuştur. Yeni gelen gruplar da etkilenimlerini özünden sapmadan yapmaya çalışırlar .Metal müziği orjinal haliyle yaşatabilenler daima OLD SCHOOL olarak düşünenlerdir. Bizim bahsettiğimiz Metal müzik bunları başarabilen grupların yaptığı Metaldir. 

Şu bahsettiğiniz grupların hangisinin Metal müziğe gözle görülür olumlu bir katkısı var. Ya da bahsettiğimiz metal müzik felsefesinin hangi özelliğini yansıtıyorlar .  Kızgın Yaptıkları tek şey kendilerinden önce çalanların rifflerini taklit etmek ve en kötüsü bu müziği popüler kültürle birleştirerek Metal müziğin Underground imajını zedelemekten başka birşey yaptıkları yok .

Bir kere şunu öğrenememişsiniz daha ;

MTV denilen kanal tarihi boyunca Daima Metal müziğe zıt gözle bakmıştır. Ve GERÇEK metal'in bir numaralı düşmanı olarak bilinir herkesçe . onların yaptıkları şey karşı oldukları metal müzik kültürünü kendilerine ve popüler müzik kültürüne alet edip insanlara yalnış olanları doğru göstermek . Destekledikleri gruplardan bunları rahatlıkla anlayabilirsiniz. Metal müziğe insanlar bugün hala öcü gözüyle bakabiliyorsa bunda en büyük paylardan biri de MTV'nin müzik politikasıdır. Yalan yalnış grupları da insanlara Metal diye yutturarak saf metali yok etmeye çalışıyorlar. Çünkü Saf metal dediğimiz olayın konuları ve işledikleri temaların tamamı Amerikan yönetim sistemine zıt olaylardır. Bunu bile bile bu müziğe destek vermelerini bekleyemez kimse. işe bu açıdan bakın bir de  Göz kırpan

Temmuz 20, 2008, 04:00:22 ÖS #12
deniz_ea

Katılıyorum

TwiLight    éDwarD <3

JacoB^m <3

Eylül 12, 2008, 09:08:40 ÖS #13
UmrumDışı

marılyn manson'u tanımıyorum ama lp derken eğer Linkin Park ı mı kastettin?? ..ayrıca onlar nu-rock tipi sölemiorlarmı??

MetallicAssault

bncede KORN süper bi grup o kadr da ağır konuşmaın seven war sevmen war ama bn sana katılıorum çok süper!!!

†_υмřυmÐıšı_†
                                ||...βặDCąŦ^m[L]...||

' </3...Tércümanı yOk séssisLiqimin..

SaNa kaR$ı Nötr =)

Eylül 12, 2008, 09:26:31 ÖS #14
Unfucking Object

hafif sınırda bırakio..kafa sıkmıyo..tercih ettiğim bir türdür

Sayfa: [1] 2
Gitmek istediğiniz yer:  

Runic
MySQL PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC